Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Gyógyító vibrációk: A jövő orvostudománya

Dr. Christiane Northrup cikke

Health Wisdom for Women, augusztusi szám

„Ha vibrál, behangolható. Minden energia – a hegedűk, az emberek, a burgonya-chips, a gondolatok, az érzések és az események is. Mind vibrálnak.”

Deena Zalkind Spear, Az angyalok fülei (Ears of the Angels)

Évek óta felcsigáznak az alternatív gyógymódok, s már régóta ajánlom őket ugyanazzal a meggyőződéssel, mint amivel gyógyszert vagy sebészeti eljárást írok elő. Végül is a korokon át minden társadalomban megvoltak a test, az elme és a szellem hatékony gyógyítói. A modern orvostudományi tananyag másfelől kevesebb, mint 100 éves.

A modern orvostudomány rendkívül jó az akut betegségek és balesetek kezelésében, de figyelemreméltóan gyenge az egész személy kezelését illetően, beleértve annak vibrációs mezejét. Tapasztalatom szerint az összes gyógyszert és sebészeti eljárást felhasználhatja az ember fizikai testének meggyógyítására vagy szimptómáinak enyhítésére, de amíg nem célozza meg érzelmi, mentális és spirituális mintáit – mindegyikük az ember vibrációs testét építi fel –, nem gyógyul meg igazán.

Mivel gyakran nehéz beazonosítani és gyógyítani saját érzelmi és fizikai mintáinkat, nagy segítség lehet, ha olyan gyógyítóval dolgozunk együtt, aki segítő kezet tud nyújtani – vagy éppen telepatikus hangvillát, mint ahogy az Deena Zalkind Spear esetében történik.

Hegedűkészítő és energiagyógyító

Idén ismerkedtem meg Deena Zalkind Spear gyógyító munkájával, amikor egy barátom elküldte nekem Deena új könyvét, egy megjegyzéssel, melyben tudtomra adta, milyen hatékonyan segített a mű szerzője barátom beteg kutyájának meggyógyításában. Deena hivatásos hegedűkészítő, energiagyógyító, valamint Az angyalok fülei: Hegedűk, emberek és állatok – hallott és nem hallott – hangjainak gyógyítása (Ears of the Angels: Healing the Sounds-Heard and Unheard-of Violins, Humans and Animals) című könyv (Singing Woods Press, 2002) szerzője; a mű nagymértékben lebilincselő és humoros története annak, hogy hogyan kezdte el a munkát, amit most végez.

Miután neurobiológiát tanult a Cornell-en, s néhány évig dolgozott az analitikus kémia terén, Deena indíttatva érezte magát arra, hogy hegedűkészítő és akusztikai kutató váljon belőle; végül hozzáment férjéhez, aki szintén hangszerkészítő. Munkájuk az Egyesült Államok különféle részeiről származó elsőrangú hegedűsökkel, brácsásokkal és csellistákkal hozza őket kapcsolatba.

Deena érdeklődését emellett a metafizikai jelenségek keltették fel. 1997-ben végezte el Barbara Brennan négyéves Gyógyító Iskoláját (School of Healing). E képzés, a más gyógyítóktól származó további hozzájárulással és az újító akusztikai munkával együtt, amit Deena évek óta végzett, elvezette a képességhez, mellyel hangszerekben és érző lényekben egyaránt módosítani és javítani tudott a hangvibrációkon– először személyesen, majd, ahogy jobban bízott képességeiben, távolságon át is. Deena képessége arra, hogy pozitív változást gyakoroljon a hegedűk és csellók hangzására, nyilvánvaló a rengeteg zenész számára, akikkel dolgozik, még ha nem is értik, hogyan teszi, amit tesz. Deena rendszeres, húros hangszeren játszó ügyfelei valójában megtanulták, hogy ne beszéljék meg titkukat a szkeptikus kollégákkal.

Tudományos hátterét tekintve Deenát érdekelte az is, hogy milyen eredményeket kap, ha fejlett technikákat használ korrigálásai során az akusztikai technikában. És igen, azt találták, hogy a gyógyító energia, amit a húros hangszerekre küld, valóban megváltoztatja a hangszerek fizikai rezgéseit.

Ugyanez igaz azokra az emberekre is, akik készek befogadni a gyógyító energiát, amit küld. Bár még nincsenek elég fejlett műszereink ahhoz, hogy emberek vagy állatok esetén is meg tudjuk mérni a vibrációs változásokat, nagyon is világos, hogy igenis bekövetkeznek ezek a változások, és hogy szignifikáns hatásuk lehet az egészségre. Az angyalok fülei tele van csodálatos történetekkel, melyek ezt dokumentálják. Én magam is elegendő számú embert küldtem Deenához ahhoz, hogy tudjam, működik a dolog, és magam is számos felhangolást végeztem már.

Hogyan elégítsd ki bal agyféltekéd szükségét a bizonyítékra

Ügyfelekkel folytatott munkájában Deena sok időt tölt az intellektuális ellenállás kezelésével, mellyel az emberek viseltetnek a távgyógyítás egész ideáját illetően. Ami nem meglepő. Olyan kultúrában nőttünk fel, mely ezt a hitet pártfogolja: „ha nem tudod megmérni, nem is létezik”. Agyunk struktúrájával magával van valami, ami – úgy látszik – automatikusan figyelmen kívül hagyja az olyan információt, melynek befogadására nincs „bedrótozva” az intellektusunk. Tökéletesen hajlandók vagyunk elhinni mindent, amit az esti hírekben hallunk, még ha tudjuk is, hogy elfogult a népszerűségi index javára, de ahhoz nem vagyunk hozzászokva, hogy abban higgyünk, hogy valóban meg tudjuk változtatni a világot a mód révén, mellyel vibrálunk!

Amit nem méltányolunk készségesen, az az, hogy az emberek sok olyan dolog észlelésére irányuló képességgel születnek, melyeket a tudomány nem tud mérni. Szomorú, de legtöbbünket már korán lebeszélik e képességekről, mert kulturálisan nem hagyják jóvá ezeket. A gyerekek például gyakran olvassák az emberek energiamezőit, és természettől fogva elkerülik azokat, akiket nem kedvelnek. A jószándékú szülők figyelmen kívül hagyhatják ezt a reakciót azzal, hogy nógatják őket: „Gyerünk, drágám, adj egy puszit a nagybácsidnak!” Ez arra kényszeríti a gyermeket, hogy a családi jóváhagyás érdekében olyan kapcsolatban vegyen részt, ami nem esik jól.

Deena megérti ezt a problémát, és elmagyarázza, hogy neki is felül kellett kerekednie néhány kezdeti meglepetésen. „… Annak elfogadása, hogy egy hangszer hangzása megváltozik, amikor fizikailag senki sincs jelen, hogy megváltoztassa, jó nagy mentális és érzelmi ugrás a legtöbb zenész számára – még azok számára is, akik megtapasztalták a kézráteteles energiamunkát, és hisznek benne” – írja. „Hogyan is számíthatnék bármi másra? Nekem magamnak is van egy kis hitbéli hézagom. Őszintén szólva, ha nem csinálnám ezt mindvégig, hát nem vagyok biztos abban, hogy lehetségesnek tartanám.”

Az elmúlt kb. 20 év során sok olyan tapasztalatom volt, melyek kívül esnek azon, amit a legtöbb ember normálisnak tekint. Így például kitettem magam Mona Lisa Schulz orvosi intuíciójának, ami rendkívül pontos – annak ellenére, hogy Mona Lisának csak egy személy nevére, korára és engedélyre van szüksége ahhoz, hogy nagy részletességben olvassa a személy energiamezejét. Mona Lisa látási tehetsége olyannyira része az életemnek, hogy már nem találom szokatlannak. Azt azonban igenis felismerem, hogy a legtöbben önök közül nem mászkálnak olyan baráttal, aki szinte bármely helyzettel kapcsolatban látja az igazságot.

Bal agyféltekénk azt illető vonakodása ellenére, hogy elfogadja az emberi energiamező és a vibrációs gyógyítás valóságát, valójában nagyon is sok tudományos bizonyíték dokumentálja az olyan módozatok révén gyakorolt távgyógyítás hatékonyságát, melyekre különféleképp, „táv-intencionalitás”-ként, „alkalmazott mentális erőfeszítés”-ként, „ima”-ként vagy „spirituális gyógyítás”-ként utalnak. A tudomány- és imaszakértő Dr. Larry Dossey rámutat arra, hogy több mint 130 szigorú tanulmány dokumentálja e módozatok hatékonyságát. Az orvostudomány meghatározó irányvonala azonban zömmel figyelmen kívül hagyja ezeket.

Mit tesz Deena?

A távgyógyítás technikáit vagy „hangolást” használva, melyet először hegedűk hangzásának korrigálására fejlesztett ki, Deena az emberi testet vagy egy kisállat testét hangolja be, amivel összekapcsolódik, míg a gazdája rá gondol. Deena telefonon át dolgozik, aminek hagyományos, bekötött telefonnak kell lennie, nem pedig hordozhatónak vagy mobiltelefonnak. (A drót nélküli telefonok vibrációit túl diszharmonikusnak és kellemetlennek érzi.) Ezt követően megkér arra, hogy számolj el ötig, és esetleg pár hangot is elénekeltet veled. Majd leállít, és véghezviszi a „hangolást”. Ezután megismétled a számolást és a hangokat. Én azonnal hallottam és éreztem a különbséget a hangomban. Mélyebb és zengőbb lett. És ha egészségügyi problémád van, gyakran (de nem mindig – a befogadó szándékától és igyekezetétől függ, hogy megengedi-e, hogy a megakadt energia/érzelmek/hitek folytassák természetes áramlásukat) az is javulni fog, néha azonnal.

Egyik reggel szédüléssel és fejfájással kelt fel az egyik páciensem. Ez nagyon szokatlan volt, és megijesztette. Tudván, hogy a modern orvostudomány nem túl jó a szédülés okainak behatárolásában, azt javasoltam, hogy hívja fel Deenát egy gyógyításért. Az ülés során páciensem rázkódást tapasztalt lábaiban és hőt a talpaiban. Ez gyorsan elmúlt, s a szédülés és a fejfájás szintén. Egy másik páciensnek alvatlansági problémája volt. Csupán egyetlen „hangolás” után is nagy enyhülést tapasztalt.

Olyan embereket is küldtem hozzá, akik különféle műtéteken vagy kemoterápián estek át. Deena képes arra, hogy segítsen a pácienseknek „méregteleníteni” az érzéstelenítő vagy a kemoterápiában használt szereket, hogy így jobban, kevesebb mellékhatással váljanak javukra az eljárások.

Deena még olyan embereknek is segédkezik, akiknek szervi átültetésük van, mégpedig úgy, hogy a befogadó energiáját segít betölteni a szervbe, ami automatikusan kitisztítja a donor energiáját. Ennek eredményeként a szerv befogadójának kevesebb immunválasz-csökkentő gyógyszert kell használnia, mint amennyit egyébként kellene. Néha még az is lehetséges, hogy elég erős gyógyítást kap az ember ehhoz, hogy már eleve elkerülje az átültetést.

Orvosi intuitívekkel dolgozva Deena arra is képes, hogy segítsen az embereknek, hogy megcélozzák azokat az érzelmi mintákat, melyeket általánosan a betegségükkel társítanak össze. Deena rámutat arra, hogy szinte minden betegség gyökér-oka az arra való képtelenségben rejlik, hogy feltétlenül szeressük önmagunkat. Ezért olyan nehéz meggyógyítani magunkat. Gyakran sokkal könnyebb szeretni másokat, mint önmagunkat. Teljes mértékben egyetértek ezzel. Ez részben azért van, mert társadalmunk még nem ébredt rá a különbségre a nárcizmus mint személyiség-rendellenesség és mint igazi önszeretet között.

Jöjjünk tisztába a halállal és a haldoklással

De Deena tevékenysége nem merül ki a gyógyításban. Az energiát, amit küld, a befogadó néha arra használja fel, hogy meghaljon; mert, mint Deena írja: „energiába kerül meghalni”. Deena munkájának általam leginkább kedvelt aspektusa az ezt az egész területet illető őszinteségében áll. Így ír: „Nem számít, mennyi energiát kísérel meg küldeni a gyógyító, olykor semmi vagy kevés változás áll elő. Egy szívproblémákkal küzdő macska esetében figyelmen kívül hagytam [belső] útmutatásomat, és körülbelül egy órán át továbbra is megpróbáltam a macskába juttatni az energiát. A macska gazdája annyira aggódott, s én annyira empatikus voltam érzéseit illetően, hogy továbbra is csak küldtem az energiát, még ha kevés haladást, sőt talán kifejezett ellenállást is éreztem… Végül megmoccant a macska mezője – éppen csak. Felhívtam Louise Cookot [egy intuitívet], hogy segítsen. Ő ezt fordította le…: ’A macska fütyül rá’. A [következő] napon a macska lefeküdt a hűtőszekrény elé, és békésen meghalt. Mindvégig ez volt a terve.”

Deena saját állati társaitól is sokat tanult a halálról. Egy esetben ezt írja: „Volt egy csodálatos békánk, ’Gerard’, aki egy kis mesterséges tavacskában élt marylandi lakásunk ajtaja előtt. Nagyon szokatlan béka volt: nyilvánvaló személyiséggel rendelkezett. Nagyon magabiztos, boldog lénynek tűnt, aki megengedte nekem, hogy megközelítsem, és leüljek mellé. Az egyik szokatlanul hideg tél során a teljes pici tó jégtömbbé vált. Felfedeztem Gerard fagyott, élettelen alakját. Feldúltan felhívtam Marlene-t [egy másik intuitívet, akivel Deena dolgozik], aki kommunikált vele a múltban. Gerard, tökéletesen boldogan, mint mindig, ott volt, amikor Marlene behangolódott. ’Mi nem kötődünk olyan neurotikusan a halálhoz, mint ti’ – mondta a béka.” Ámen, Gerard.

Arra buzdítom önöket, hogy szerezzenek be egy példányt Deena könyvéből, hogy a jövő orvostudományáról olvassanak. Ha ön húros hangszeren játszik, egy egész új módot fedez majd fel hangszere hangzásának fokozására. Még ha nem is zenész, Deena könyve rá fogja ébreszteni önt saját esszenciájára – hangzására és vibrációjára –, amit szépen be lehet hangolni. Energiamunka révén nagymértékben növekednek az esélyei az igazi gyógyulásra (nemcsak szimptómák átmeneti legyőrésére). Egészen őszintén, úgy gondolom, 100 vagy 200 év múlva, amikor majd az emberek visszatekintenek, a fejüket csóválják majd azon, hogy milyen barbárnak látszik néhány orvosi kezelésünk az integrált, energia alapú technikákkal összehasonlítva, melyek a jövőben elfogadott gyakorlatnak számítanak majd.

Ford.: Nic, 2005.

A cikk forrása: Northrup, Christiane, Dr., Healing Vibrations: Medicine of the Future, http://www.singing-woods.org/article_northrup.html

A cikk legkorábban 2002-ben, legkésőbb 2003-ban íródott. (Nic)

Utolsó frissítés: 2006. 06. 26.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség