Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

A fagyitölcsér-energiatojás

Deena Zalkind Spear, 2004., február 3.

Köszönettel Marianne Alexandernek – az alábbi információ eredeti forrásának.

s01

Bruce Burgess rajza

Általános információ

Azért kövesd ezeket az előírásokat, hogy fontos és nagyon is valódi energiát aktiválj életed táplálására és gyarapítására. Nem egyszerűen olyasmi lesz ez, amit csak úgy kitalálsz. Bár a legelején képzelődésnek tűnhet, már néhány perc is elég ezekből az érzésekből ahhoz, hogy olyan katalizátorként hassanak, mely speciális energiákból álló tojásalakot teremt köréd, ami akár egész életed menetét is megváltoztathatja.

A „fagyitölcsér-energiatojás” a csakráidon keresztül nyújt tisztítást és táplálást fizikai testednek – azaz olyan energiaörvényeken keresztül, melyek táplálják a tested, és képessé tesznek arra, hogy fizikai formában élj. A tojás emellett „leföldel” téged (rögzít a Földhöz), hogy mentális és érzelmi szempontból tisztább légy, s ne idegenként járkálj a Föld nevű bolygón. Miután már tele lesz a tojás, azok az emberek, akik energiát csapolnak le (ez látható azok számára, akik látják az energiát), a te energiáidat már nem lesznek képesek megcsapolni. Ez az elterjedt és sajnálatos dinamika érvényesülhet családokon belül, a munkahelyen vagy akár barátok között is. Míg igaz az, hogy továbbra is elfáradhatsz, ha energiát „adományozol” valakinek, a telített tojás segíti személyes energiádat, és megakadályozza, hogy mások leszívják azt; meg kell tanulniuk, hogy ne másoktól szerezzék be azt.

Mindenkinek magának kell tudatosan aktiválnia a tojást saját magának. Nem olyasmi ez, amit valaki más – például energiával dolgozó gyógyító – megtehetne helyetted. Már egy-két percnyi tudatos részvétel is elég ahhoz, hogy elkezdd a teli tojás megteremtését; a többi automatikusan végbemegy.

Sok olyan ember is meglepődik, aki korábban sohasem érzett „éteri” energiát, és örömmel fedezi fel, hogy érzi ezt a folyamatot. Amikor takarítónőimnek tanítottam a „fagyitölcsér-tojás”-t, akiknek semmiféle tapasztalatuk nem volt az energiagyógyítás terén, elképedve észlelték az érzékleteket, ahogy a tojás telítődött. Egy órán belül sokkal relaxáltabbnak és energikusabban érezték magukat. Amikor egy héttel később találkoztam velük, felvillanyozva mesélték, hogy még mindig érzik a hatásokat. Hónapok múltával is arra figyeltek fel, hogy folytatódik a gyógyulás.

A tojás tökéletes telítéséhez szükséges idő személyről személyre változik. Az átlagos idő a jelek szerint néhány óra, bár tanúja voltam már kevesebb mint egy óra alatti telítésnek is, de olyannak is, ami napokig eltartott.

Ez a tojás fontos eszköz abban is, hogy átsegíti fizikai testünket az óriási változás korán, hiszen most szó szerint a létezés magasabb frekvenciájára lépünk. A metafizikát tanulmányozók a negyedik dimenzióba való váltásnak nevezik ezt.

Az aktiválás folyamata

Nagyon fontos, hogy minden egyes lépést a normál fizikai érzékelés perspektívájából teremts meg. Az aktiválás folyamata nem olyasvalami, amit valamiféle elmeképernyőn kellene vizualizálni. Olyasvalamiről van szó, amit úgy kell érezned, mintha valami olyan szokványos dolgot művelnél, mint hogy elmosogatsz. A tojás megformálása fizikai esemény, és nem intellektuális. Néhányan könnyebbnek találhatják, ha felolvassák nekik ezt a gyakorlatot, hogy úgy követhessék az aktiválás lépéseit.

Kezdésnek ülj vagy állj úgy, hogy talpaid teljes felülete legyen a padlón vagy talajon. Talpaidnak fizikailag érinteniük kell a padlót az aktiválás első néhány percében. Dörzsöld meg padlón nyugvó lábfejeidet, és mozgasd meg a lábujjaidat. Figyelj fel a lábfejeidben jelentkező érzékletekre. Maradj tudatában fizikai lábfejeidnek a tojás aktiválásának első néhány percében.

Érezd, hogy a Föld felszínén állsz. A te kis részed ebből a felszínből egy megközelítőleg 120 cm széles kör (te a kör közepén állsz), ami egy fagyitölcsér teteje (amiben momentán nincs fagyi).

Lásd, érezd vagy tudd, hogy a tölcsér másik vége – a pont – pontosan a Föld bolygó középpontjában van. A pont, valamint a tölcsér felső részének körülbelül a harmada a ponttól felfelé, tiszta, hatalmas méretű, szabálytalan alakú kristályokba van beágyazva. Fizikainak gondold a kristályokat; óriási energiát tartalmaznak, ami a mi anyagi rendszerünkbe áramlik.

Lásd, érezd vagy tudd, hogy amikor a kristályokból fakadó energia belép a tölcsér belsejébe, ami tiszta gázzal van tele, spirálokat formál, melyek úgy néznek mint ki, az ágy-tekercsrugók. Minden rugó széles része felfelé néz, a lábad felé. Ahogy letekintesz, elképzelheted vagy tudhatod, hogy ezek a spirálok az óramutató járásával megegyező irányban forognak. Sok van belőlük. Gyakran különböző színűek, és forgásuk közben felfelé mozognak.

Miközben a Föld felszínén állsz tölcséred tetején, tudod, hogy tojásalak vesz körül. A tojás alja a te 120 cm széles részed a Föld felszínéből (megközelítőleg a periférikus látómeződ, miközben letekintesz), s a tojás szélei a tölcsérnél érnek véget, melyen állsz. Így hát teljes mértékben körülvesz a tojás, benne vagy. Úgy néz ki, mintha egy tölcsér tetején nyugvó, egy tojás alakú gombóc fagyi körvonalán belül állnál.

Nézz le, és lásd vagy tudd, hogy forgó spirálok vannak a tölcsérben, melyek a Föld középpontjában lévő tölcsérpontodtól emelkednek fel oda, ahol talpaid állnak szilárdan a Föld felszínén. A tölcséren és a spirálokon keresztül összekapcsolódsz a Föld középpontjával. Érezd fizikai lábfejeidet. A rugók sebességének, pörgésének és elektromágneses energiájának a kombinációja, ahogy elérik azt a helyet, ahol te állsz a Föld felszínén, olyan folyamatot idéz elő, ami ahhoz vezet, hogy a tojás lassan telítődik egy nagyon sűrű, tiszta folyadékkal. A lábfejednél kezdődik, és nagyon lassan betölti a tojást, lentről felfelé.

A folyadék tele van mozgó buborékokkal, melyek nem érintkeznek egymással; mint a pezsgő buborékai. Ezek a buborékok tele vannak sűrű, kocsonyaszerű folyadékkal, és mindegyiknek van egy rövid, vízszintes vonal a közepén – egy mag, ami úgy néz ki, mint egy kötőjel. A buborékok áttetszőnek és opálfényűnek néznek ki. A bennük lévő kocsonya épp csak egy leheletnyit kevésbé sűrű, mint a tiszta, sűrűn folyó folyadék, ami lassan telíti a tojást. Valójában a buborékok sajátosságai váltják ki a csakrák megtisztítását és energizálását.

Ahogy a sűrű folyadék és a buborékok kezdik alulról felfelé betölteni a tojást, lehet egyfajta bizsergő vagy „pezsgő” érzésed a lábfejeidnél. De érezhetsz egyfajta sűrűséget vagy kipárnázottságot is. A „pezsgő” érzés általában nem marad fenn a teljes idő alatt, míg telítődik a tojás, de minden egyes személy érzékei mások. Amint felfedezed ezt az érzést, már elindítottad a folyamatot. Nem szükséges átérezned, sem elképzelned, hogy mint megy végbe; automatikusan folytatódni fog, míg tele nem lesz a tojás. (De ha úgy tetszik, rá-ránézhetsz, hogy megtudd, milyen magasan áll éppen az energiafolyadék.) A legtöbben éreznek valamit, még ha nagyon parányi is az érzéklet. Ha semmit sem érzel, akkor is aktiválhattad a tojást, csak éppen nem érzed. Ha nem vagy benne biztos, semmiféle kárt nem okozol vele, ha újraaktiválod, ahányszor csak akarod. Figyelj arra, hogy inkább érezd, mintsem gondold.

A legtöbb ember hangja mélyebbnek és zengőbbnek hangzik, míg a tojás töltődik. Az emberek gyakran relaxáltabbá válnak, és sokan számolnak be arról, hogy jobban alszanak utána. Azon is rajtakaphatod magad, hogy képes vagy jobban kezelni az érzelmi ügyeket, mint a múltban. Sokan figyelnek fel arra, hogy több energiájuk van a nap folyamán. A fagyitölcsér-tojás fontos segítség az ember energiamezejének, és gyermekeknek is meg lehet tanítani.

Alkalmanként, amikor valaki első ízben kezdi elkészíteni a tojást, azt veheti észre, hogy hirtelen egyik vagy mindkét lábfeje és/vagy egész lába nagyon hideg lesz. Ezt félelem okozza, valamint az, hogy tudattalan energiablokkot teremtesz az energiatojás segítségének és „leföldelésének” befogadásával szemben. (Néhány ember esetében arról lehet szó, hogy vonakodnak teljes mértékben csatlakozni a Földhöz és annak kötelességeihez. Az egyik tanítványom, akinek a bal lábfeje és lába vált hideggé nem sokkal a tojás aktiválása után, vonakodott továbblépni, és elfogadni feminin, lágy, sebezhető oldalát.) Ha ez a hirtelen „hideg lábfej vagy láb”-szituáció történik veled, azonnal töröld mentálisan a teljes tojást és tölcsért. Ez fontos. Várj addig, amíg lábfejed és lábad fel nem melegszik, s kezdd újra. Ismételd a folyamatot olyan gyakran, ahányszor csak szükséges, míg el nem éred, hogy hideg lábfejek és lábak nélkül menjen végbe.

Ha hideg lesz a lábfejed, ezt általában már néhány percen belül meg tudod állapítani, és van idő arra, hogy megszakítsd a telítést, és később újrakezdd a tojást. A néha fellépő „hideg lábfej”-jelenség azok számára is gyors és nyilvánvaló, akik nem jártasak az energia-munkában. A mentális törlés és az ismételt újraaktiválás át fogja törni a blokkot.

Időnként akadnak néhányan, akik nyomást éreznek, amikor a folyadékszint eléri a fejüket. Ennek az az oka, hogy az energia tisztítja a csakrákat, és ha a 6. és 7. csakra (a homlok- és a koronacsakra) nem nyitott, ahogy pedig egészséges esetben lenne, ez nyomásérzéshez vezethet. A feji nyomás általában 20 percen belül véget ér, szóval ne aggódj. Csak relaxálj, míg a csakrák egyre tisztábbá és nyitottabbá válnak, ami automatikusan megtörténik. Gyengéd folyamat ez, és nem kényszerít semmit. Takarító és tisztító folyamat, melynek révén az összes csakra képes lesz befogadni a megfelelő funkcionáláshoz szükséges energiát.

Újraaktiválhatod a tojásodat, akárhányszor csak akarod. Nem tudod túlzásba vinni. Csak ismételd el a kezdeti aktiválási folyamat lépéseit. Menj végig rajtuk, ha idegessé válsz, vagy félni kezdesz. Az, hogy a tölcsér tetején érzed a lábfejeidet, s érzed a kapcsolatodat a Föld középpontjával, segíteni fog „leföldelni” és kiegyensúlyozni, ami pedig javítani fogja egész helyzetedet.

A krónikus fáradtságban szenvedőknek a javára válhat, amikor kimerültnek érzik magukat, ha nem felejtenek el végigmenni az aktiválási folyamaton naponta legalább egyszer. Míg a tojás maradandó, ha elképzeled és érzed a kristályokat a Föld közepén, a tölcsért, a spirálokat, a sűrű folyadékot és a buborékokat, ez még „hab a tortán” (betöltöd az olyan részeket, melyeknek szükségük van újratöltésre).

A legtöbb ember számára csodálatos, relaxáló és energianövelő élményt jelent a tojás aktiválása. Ez a tojás már akkor is megváltoztathatja életedet, ha egyszerűen csak nem felejtesz el egy vagy akár kevesebb percet arra szánni, hogy végigmenj az aktiválási lépéseken, amikor pótlólagos energiatámogatásra vagy leföldelésre van szükséged. Boldog élethosszig tartó tojást!

Ford.: Nic, 2005.

A cikk forrása: Spear, Deena Zalkind, The Ice Cream Cone Energy Egg, http://www.singing-woods.org/article_icecream.phtml, 2004.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 26.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség