Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Alternatív könyvespolc: Az angyalok fülei

Swaha Devi cikke

Alternative Medicine Magazine, 2002. novemberi/decemberi szám; Alternatív könyvespolc (Alternative Bookshelf) rovat

Az angyalok fülei (Ears of the Angels)

Deena Zalkind Spear

Singing Woods Press, 2002. július, $29.95 ISBN 0-9712173-0-0

A szerző, a hivatásos hegedűkészítő és akusztikai kutató Deena Zalkind Spear, az energiagyógyítás teljesen új formáját írja le Az angyalok fülei című könyvében; lényegében arról van szó, hogy harmóniát teremt ott, ahol nem volt, de mindenben, amire kezeit helyezi – hangszerektől az emberekig.

Két évtizedes zenei pályafutása után fedezte fel figyelemreméltó képességeit. Egy négyéves energiagyógyítói iskolába járt, s ekkor felfedezte, hogy ha hegedűkre, brácsákra és csellókra helyezi kezeit, ezzel módosítja azok hangzását és játszhatóságát. Más szavakkal, képes volt arra, hogy egyedül mentális energia segítségével hallható vibrációváltoztatást vigyen véghez. A Spear kliensei körébe tartozó hivatásos zenészeket megdöbbentették az „energiahangolt” hangszereikben bekövetkező javulások.

Egy nap, mint Spear írja, egy zenész, akinek küszöbön állt az előadása, nem tudta megtenni a hegedűje behangoltatásához szükséges hosszú kocsiutat. Mivel nem volt veszítenivalója, Spear úgy döntött, kipróbálja, ki tudja-e igazítani telefonon keresztül a rossz hangzású hangszert. „Működött, és jól működött” – idézi vissza.

A szerző nemrég döbbent rá, hogy harmóniateremtésre való tehetsége messze túlterjed a zenén, s más birodalmakba vezet. „Ha vibrál, behangolható” – mondja. „A hegedűk, az állatok, az emberek, a burgonya-chips, a gondolatok, az érzések és az események is. Mind vibrálnak.” Csodálatos humorérzékkel írja le, hogyan fejlődött a húros hangszerekkel kapcsolatos tehetsége oda, hogy állatokat és embereket is képes gyógyítani. Akár hegedűvel, akár állatokkal vagy emberekkel dolgozik, a hangolás célja ugyanaz Spear számára: hogy harmóniával váltsa fel a diszharmóniát.

Noha nincs semmi újdonság az energiagyógyítás gondolatában – az akupunktúra például láthatatlan energiamezőkön végzett munkán alapul, s leírták már pszichés gyógyítók, hogy aurák sugároznak ki a testből –, a Spear által leírt vibrációs gyógyítás még ennek határait is feszegeti. A szerző távgyógyítása, hallható és hallhatatlan hangvibrációk kiigazításán alapul, s ezzel túlmegy a telepatikus gyógyító munka korábban ismert használatain.

Spear szívmelengető történetei részletesen elmesélik, hogyan használta a szerző képességeit arra, hogy – néha orvosokkal együtt dolgozva – szükségben lévő embereken és állatokon segítsen. Rámutat arra, hogy a tartós gyógyulás elérése érdekében fontos felismerni az élet mélyben rejlő mentális, érzelmi és spirituális aspektusait. Természetesen ez az alternatív gyógyászat feltevése is: a sérült szellem sérült testhez vezethet. Spear nem tesz különbséget az érzelmi tartományban érzett diszharmónia, valamint a fizikai szinten létező betegség között; egyszerűen csak segítőkészen reagál minden olyan disszonanciára, amit tapasztal.

Spear bemutatja, hogy a saját életében is mérlegeli az ilyen spirituális ügyeket. Mélysége és humora egyaránt sugárzik történeteiből, s közeli barátjává válik az olvasó. Jó olvasmány a könyv, hála Spear bájos írói stílusának, s még azoknak is felcsigázza az érdeklődését, akik nem mozognak otthonosan az ilyesfajta gyógyító technikák világában. Ahogy Dr. Christiane Northrup felveti Health Wisdom for Women című hírlevelében, nagyon is lehetséges, hogy Az angyalok fülei a jövő orvostudományát írja le.

Ford.: Nic, 2005.

A cikk forrása: Devi, Swaha, Alternative Bookshelf: Ears of the Angels, in http://www.singing-woods.org/books.html

Utolsó frissítés: 2006. 06. 26.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség